GovJam ILIRSKA BISTRICA: BISTR'ČANI SKUPAJ ZA TRANSPARENTNO IN VKLJUČUJOČE DELOVANJE OBČINE

Objavljeno dne 11. maj 2023

V upravi občine Ilirska Bistrica se zavedamo, da ima naše delovanje velik neposredni vpliv na vsakodnevno življenje naših prebivalcev, zato si prizadevamo za procese, ki vodijo v učinkovitejše in zaupanja vredno zagotavljanje javnih storitev in izvedbo lokalnih politik.

Nujni pogoj za uresničitev takšnega namena je vključevanje javnosti v odprt dialog in procese odločanja na lokalni ravni.

Prvi korak k temu je dobra obveščenost o dogajanju v občini. S tem namenom smo že začeli proces prenove spletne strani, za katero želimo, da bi omogočila neoviran dostop do informacij in celovit e-stik z občani. In v ta proces preoblikovanja občinske spletne strani želimo vključiti tudi prebivalce.

Ne gre pa samo za spletno stran. Na dogodku želimo tudi izvedeti, kako si vi predstavljate delovanje občine in vključevanje njenih prebivalcev v procese delovanja in razvoja lokalne skupnosti.

Vabimo vas, da se udeležite dogodka GovJam Ilirska Bistrica: Bistr'čani skupaj, ki bo potekal v četrtek, 11. maja 2023 v Domu na Vidmu, kjer vas bomo povabili, da prispevate svoje ideje, predloge in želje.

Želimo si vaše aktivne udeležbe, saj bomo le tako lahko skupaj dosegli cilje, ki bodo koristili vsem nam.

Če se nam nameravate pridružiti, prosimo izpolnite prijavnico.

 

Kaj: Delavnica za opredelitev načinov vključevanja prebivalcev v delovanje občine

Kdaj: četrtek, 11. maja od 9:00 do 15:00

Kje: Dom na Vidmu

Cena: brezplačno

Prijave: dragica.jaksetic@ilirska-bistrica.si

 

Okvirni program dogodka:

09:00   Uvodni nagovor

            Izzivi transparentnosti in vključevanja občine

            Izbor izzivov in oblikovanje skupin

10:30   Odmor

            Oblikovanje in izbor rešitev

11:45   Odmor

Razvoj konceptov s kreativnimi metodami

12:45   Kosilo

13:30   Predstavitve skupinskega dela

14:30   Zaključni nagovor

15:00   Zaključek dogodka

 

 Dogodek organizira Občina Ilirska Bistrica v sodelovanju z zavodom Servis 8 v okviru projekta Odprti računi, ki ga financira Ministrstvo za javno upravo.

 

Kaj je GovJam?

GovJam je dogodek, namenjen reševanju izzivov javnega sektorja z vključevanjem ljudi v proces soustvarjanja. V sproščenem vzdušju, udeleženci dogodka v skupinah sooblikujejo oprijemljive rešitve za izzive, s katerimi se soočajo.

 

Dogodek vodita Ana Osredkar in Ana Kyra Bekš iz zavoda Servis 8, ki se z vključevanjem javnosti in vodenjem soustvarjalnih procesov ukvarjata že več kot deset let.

 

Ana in Kyra verjameta, da lahko s soustvarjanjem v sproščenem vzdušju razvijamo rešitve, ki so dobre za ljudi, organizacije in okolje.

GovJam Ilirska Bistrica_Plakat v3_A2_page-0001 (002)

 

Na prejšnjo stran